Publications

Theater-elite eert Annemarie Oster op tachtigste verjaardag

My work COLD WINTER – HOT HEART has been awarded a winning placement in the 2019 Tokyo international Foto awards. 

Cold Winter- Hot Heart | Emilieart
Tifa bronze winner | Emilieart

From 9-13 October 2019 Young in Prison organized the Yip Art Photo auction and exhibition at CIRCL, Zuidas Amsterdam.

My work STREET ART has been auctioned by Christie’s auctioneer Arno Verkade. 
All proceeds went to the creative and sporting programs of Young in Prison (YiP) worldwide. 
| October 9th – 13th 2019
Yip Art Photo auction | Emilieart
Kintsugi

Landelijke campagne Just diggit

Newspaper Telegraaf  | December 11th 2018

Newspaper Telegraaf @masters of luxury  | December 8th 2018

On November 14th, World Diabetes day,@stichtingdon organized a photography selling exhibition @westergasfabriek Amsterdam. Together with @kahmann_gallery and @helenevandervenfineartconsult we supported this great project.

Newspaper Haarlems dagblad

www.haarlemupdates.nl | June 20th 2017

Newspaper Telegraaf | July 5th 2017

magazine Grazia | October 31th 2017

Verborgen schoonheid in Emilie Art

Emilie Houben, een sprankelende vrouw, moeder, globetrotter, fotograaf en kunstenares. Afgelopen weekend exposeerde ze drie dagen met een aantal werken in Huis ter Kleef in de Kweektuinen. Haerlems Bodem kreeg een persoonlijke rondleiding.

Puur genieten

Emilie barst van de energie. Koffie halen, iets lekkers erbij en ondertussen vertelt ze direct honderduit over haar leven in Singapore, waar ze acht jaar heeft gewoond. Singapore is ook de plek waar haar fotografie van een leuke hobby veranderde in een serieuze business, hoewel Emilie zichzelf absoluut niet overmatig serieus neemt. Pas toen mensen actief gingen vragen of haar foto’s te koop waren en ze genomineerd werd voor een art-fair, besefte ze dat haar foto’s kunstzinnig waren. Zelf geniet ze gewoon ontzettend van het zoeken naar mooie dingen in haar directe omgeving. Spelen met licht en schaduw, vormen, kleuren. Niks wordt bewerkt, gefilterd of geknipt. Ze fotografeert wat ze ziet.

Verrassing!

De foto’s zijn erg divers. Er lijkt niet direct een duidelijk thema of verband te zijn.
Bij binnenkomst word je gegrepen door de blik van een prachtig meisje waarvan het gezicht omlijst wordt door een soort indianentooi. Verderop drie werken die in eerste instantie vooral opvallen door kleur en vorm zonder dat duidelijk is waar je naar kijkt. Als je een hoekje omgaat zie je een soort besneeuwd stuk koraal en weer even verder loop je langs een pauwenveer.

Uiteindelijk blijkt de gemene deler van alle foto’s de verborgen verrassing te zijn. Zo blijkt het koraal helemaal geen koraal maar een close-up van een oude schilderskwast. In de pauwenveer zitten een hart en glanzende gouden spikkeltjes. En de ondefinieerbare kleurige foto’s blijken details van autowrakken, elektriciteitskastjes en een schilderspalet.

Kijk om je heen

Overal om haar heen ziet Emilie schoonheid in de gewone dingen. Dat is ook de boodschap die ze mee wil geven: Kijk om je heen. Ervaar je omgeving heel bewust. Zie de schoonheid in de omgeving maar ook in jezelf. Daarom geeft ze haar werken inspirerende titels mee. “Innersparkle: The journey within you”, “True colors: Take off the mask” en “Cool brick: Choose to shine”.

Internationale erkenning

De foto’s zijn echt stuk voor stuk een ervaring. Niet voor niets is Emilie inmiddels een erkend kunstenaar in onder andere Nederland en Azië. Ze werkte in opdracht voor hotels, grote internationale bedrijven en het Nederlandse consulaat. Ze won diverse prijzen en is nu gekozen deel te nemen aan het platform van World Contemporary Artists. Bijzonder als je bedenkt dat uit meer dan vijfduizend gegadigden wereldwijd, slechts twintig mensen genomineerd werden.

De komende tijd wordt haar werk voor dit platform geëxposeerd in Hong Kong.

Fotograaf: Sandra Reeb-Gruber

www.haerlemsbodem.nl | July 6th  2017